Verschillende esigaretten

Misschien ben je al tijdenlang op zoek naar een manier om van je roken af te komen. Je hebt al van alles geprobeerd. Maar niets blijkt te helpen. Er zijn allerlei hulpmiddelen op de markt die rokers moeten kunnen ondersteunen tijdens hun stoppoging. Van nicotinepleisters tot sprays en kauwgom. Ook het alternatieve circuit biedt het een en ander.

Denk aan acupunctuur en lasertherapie. Maar een e-sigaret kopen, heb je dat wel eens overwogen? De elektronische sigaret blijkt een zeer probaat middel te zijn voor rokers die hun roken vaarwel willen zeggen of willen afbouwen. Maar ook als je niet wilt stoppen met roken kan je maar beter overstappen op elektrisch roken, aangezien het een direct gezondheidsvoordeel oplevert.

Om nog maar niet te spreken over de financiƫle voordelen. In tabak zitten talloze chemische stoffen die kankerverwekkend zijn. Daarnaast voegen tabaksfabrikanten extra middelen toe aan tabak, waardoor je al lang niet meer kan spreken van een natuurproduct. Voorkom dat je tientallen of zelfs honderden schadelijke stoffen per keer binnen krijgt en stap over op elektronisch roken!

Welke e-sigaret raden jullie aan?

Zoveel e-sigaretten, zoveel keuzes… Het kan lastig zijn om uit het grote aanbod elektrische sigaretten een keuze te maken. Vandaar dan ook dat we de meest populaire soorten met jullie bespreken. De e-sigaret kan je gebruiken als middel om te minderen met roken, als alternatief voor traditionele sigaretten of als hulpmiddel om definitief te stoppen met roken.

In tabak zitten veel middelen die sigaretten extra verslavend maken, naast de nicotine die van nature in tabak zit. Door een e-sigaret te kopen krijg je in elk geval die verslavende stoffen niet meer binnen, behalve nicotine. Dat zal je zeker merken. Want ook de drang om elektrisch te roken zal na verloop van tijd afnemen.

Roken met wegwerp sigaretten

Of de wegwerp e-sigaret iets voor jou is moet je zelf ondervinden. Om het geld hoef je het niet te laten, want wegwerp sigaretten kosten hooguit enkele euro’s per stuk. Wil je deze e-sigaret kopen? Besef dan dat type sigaret meer geschikt is voor de mensen die sowieso al niet veel rookten. Anderzijds is deze sigaret ook geschikt voor rokers die eerst elektronisch roken willen uitproberen, voordat ze een professionele e-sigaret aanschaffen.

Hoe het ook zij, de wegwerp sigaret is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en is deze eenmaal leeg? Dan gooi je hem gewoon weg. Je hoeft ze zelf niet op te laden of bij te vullen met e-liquid. Ze zijn meteen klaar voor gebruik. Ook voor degenen die niet perse willen overstappen op elektrisch roken is het handig om toch altijd eentje mee te nemen in de broekzak. Want je komt vast wel eens in een situatie terecht waarin je maar wat graag een sigaretje zou opsteken, maar dit niet kan. Elektrisch roken mag in bijna alle gelegenheden.

Roken met een oplaadbare cartridge e-sigaret

Voor de matige rokers onder ons raden we je de oplaadbare e-sigaret met cartridge aan. Deze sigaret is onder allerlei verschillende (merk)namen te koop. Je kan zelf deze e-sigaret opladen en de cartridge (met daarin de vloeistof, e-liquid) vervangen wanneer deze leeg is. Deze vorm van roken is veel goedkoper dan het roken van tabak, sigaar of shag. Maar wil je pas echt spotgoedkoop elektrisch roken? Dan raden we je aan om verder te lezen.

 

Roken met de luxe e-sigaret met clearomizer

Roken met de luxe e-sigaret met clearomizer? We moeten onszelf allereerst even corrigeren, wij van esmokeflavours, want eigenlijk kunnen we niet meer van roken spreken wanneer je overstapt op de e-sigaret maar wel van ‘dampen’. Omdat er geen verbranding plaatsvindt, is er ook geen rookontwikkeling namelijk. Hoe het ook zij: oplaadbare sigaretten die beschikken over een clearomizer zijn zeer geschikt voor degenen die veel roken. Maar ook geschikt voor matige rokers.

In aanschaf zijn deze elektronische sigaretten de duurste van alle soorten. Toch heb je deze kleine investering er zo weer uit, aangezien je daarna alleen nog maar e-liquids in de zoveel tijd hoeft aan te schaffen. Deze sigarettensoort beschikt over een tankje die je zelf kan hervullen met een e-liquid. Ook de batterij is oplaadbaar. Naast de e-liquid (met een smaakje en nicotinesterkte naar keus) moet eens in de zoveel tijd het batterijtje worden vervangen en bij zeer intensief gebruik jaarlijks de verdamper. Deze kosten zijn echter te verwaarlozen.