Gehoor check

Gehoor check

Je gehoor is een belangrijk gift. Een slecht gehoor kan je levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. Want horen is de sleutel tot actief deelnemen aan de wereld om ons heen. Twijfel je aan de werking van je gehoor? Wees dan niet bang! Gehoorverlies is heel normaal. Niets om je voor te schamen. Wel is het verstandig om je gehoorproblemen aan te pakken. Een afspraak maken met een audicien is hierin een goede stap. Vervolgens kun je samen met een audicien op zoek gaan naar een passende hoor oplossing. En voor je het weet kan je horen als nooit tevoren.

Stap over de drempel

Gehoorverlies komt bij heel veel mensen voor. Met name naarmate je ouder wordt kan je gehoor in kwaliteit afnemen. Kan je uit jezelf niet helemaal goed meer horen? Dan moet je gehoor een handje geholpen worden. Je kunt het zien als het dragen van een bril of lenzen. Daar kijkt toch ook niemand raar van op? Toch vinden veel mensen het lastig om over gehoorproblemen te praten. Sommige mensen schamen zich ervoor en willen niet bestempeld worden als slechthorende. Anderen zijn bang voor het consult. Want wat als er een vervelende behandeling bij komt kijken? Ook laten sommige mensen zich afschrikken bij de gedachte aan een opvallend gehoorapparaat. Terwijl de gehooroplossingen van tegenwoordig juist heel discreet zijn. Onzin dus. Stap over de drempel en kom in actie! Maak een afspraak bij een audicien. En doe die gehoortest.

Wat is een gehoortest

Een gehoortest voer je uit onder begeleiding van een audicien. Om een zo goed mogelijk beeld te kunnen krijgen van je hoorvermogen wordt de test afgenomen in een geluidsdichte ruimte. Hier krijg je via een koptelefoon een reeks geluiden te horen van verschillende toonhoogten. Met een drukknop kun je dan aangeven welke welk geluid je kunt horen. Aan de hand van de uitkomsten kan de opticien zien hoe het met uw gehoor gesteld is.

Het vinden van een audicien

Het is niet zo moeilijk om een audicien te vinden. Er zijn er zat in Nederland!  Zoek op Internet en je vindt talrijke resultaten. Maar wil je er zeker van zijn dat je in deskundige handen terecht komt? Let er dan goed op of de audicien over het ‘De Audicien’ keurmerk beschikt. Dit is een certificering die het deskundigheidsniveau en de kwaliteitseisen waar opticiens aan moeten voldoen waarborgt. De audiciens van Beter Horen beschikken over deze certificering. Wil je een gehoortest afspraak maken? Dan is Beter Horen een goede keus.