Gezond eten check

Gezond eten checkGezond eten is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om goed voor jezelf te zorgen. Het lijkt ook zo makkelijk: Voldoende groente en fruit en je bent al heel gezond bezig…toch? Of heb je meer ondersteuning nodig in de vorm van multivitamines en powerdankjes.

Helaas blijkt gezond eten in de praktijk vaak een stuk ingewikkelder. Zo weten veel mensen nog steeds niet precies hoeveel groente en fruit ze eigenlijk zouden moeten eten. En daar komt nog bij dat je om gezond te eten ook de juiste vetten, koolhydraten, eiwitten en tal van andere belangrijke stoffen binnen dient te krijgen. Dáár komt nog eens bij, dat wat voor jou gezond eten is, niet per sé ook gezond is voor je partner of je kind: Er spelen allerlei factoren mee bij wat het beste voedingspatroon voor iemand is: bijvoorbeeld je lichaamsgewicht, je leeftijd en de hoeveelheid beweging die je krijgt.

Om er achter te komen of je gezond genoeg eet, kun je een gezond eten check doen of laten doen. Wat zo’n gezond eten check precies inhoudt en waar je er voor terecht kunt, lees je hier.

Gezond eten check: Wat is dat precies?

We kennen allemaal wel de Schijf van Vijf, een handig hulpmiddel waarin aangegeven wordt waar je voeding aan moet voldoen als je gezond wilt eten.
Een gezond eten check, of ook wel voedings check, is echter iets heel anders. Zo’n check schrijft je niet globaal voor wat je moet eten. De check brengt juist in kaart hoe je huidige eetpatroon is. Op basis daarvan worden dan je sterktes en zwaktes in kaart gebracht en aan de hand daarvan kan er een persoonlijk en passend advies worden gegeven. Een gezond eten check wordt dus gebruikt om je voedingsadvies op maat te geven.

Gezond eten check: Waar kun je daarvoor terecht?

Bij de ene gezond eten check, zoals je die op internet kunt vinden, vul je een vragenlijst in waardoor een globaal beeld ontstaat van je eetgewoontes. Op basis daarvan kunnen automatisch dan belangrijke verbeterpunten gevonden worden. Dit type check werkt snel en je hebt binnen enkele minuten al wat handige tips waar je mee aan de slag kunt.
Bij een andere gezond eten check, die je online kunt vinden of door een diëtist uit kunt laten voeren, lever je zelf belangrijke gegevens aan. Je moet dan bijvoorbeeld een aantal dagen precies bijhouden wat je eet en drinkt. Daar wordt dan door een voedingsdeskundige samen met een tandarts uit Den Haag naar gekeken en die brengt een gedetailleerd advies uit, dat precies op jouw persoonlijke situatie van toepassing is.