Mondkapjes onthullen slechte adem

Monzorgcentrum_Mondhygienist

Bent u onlangs in een trein of bus geweest? Dan hebt u een mondkapje moeten dragen. Misschien kwam u er toen achter dat uw adem eigenlijk niet zo fris is dan dat u dacht. Omdat mondkapjes in het openbaar vervoer moeten worden gebruikt, blijft de geur van uw slechte adem in uw mondkapje hangen. Niet echt aangenaam. Hoe draagt u een mondkapje zonder dat u walgt van uw slechte adem? Lees snel verder. Overigens kunt u vaak een slaapmasker ook als mondkapje gebruiken.

Voorkom een slechte adem

Heel vervelend als u een slechte adem hebt. Vooral met het dragen van een mondkapje kunt u hier nog meer last van hebben. Daarom geven u de volgende tips om een frissere adem te hebben. 

  • Mondwater is geen tandpasta. Mondwater geeft u tijdelijk een frisse adem. Het lost het probleem van een slechte adem niet op. Het is verstandig dat u uw tanden gewoon goed poetst. Het mondspoelen is geen vervanging van het tandenpoetsen. 
  • Reinig goed tussen de tanden. Het is belangrijk dat u goed tussen de tanden te poetst. Vooral hier zitten vaak veel bacteriën, welke uiteindelijk een slechte adem veroorzaken. Belangrijk is om elke dag tandenstokers of een tandenborstel te gebruiken. 
  • Schrap uw tong regelmatig. Veel bacteriën op de tong zitten ver achter de tong. Een tongschraper kunt u bij de apotheek kopen. 
  • Gebruik de tandpasta die u lekker vindt. Het merk is eigenlijk niet zo belangrijk. Met een lekkere tandpasta houdt u het tandenpoetsen langer vol. Daarnaast is het belangrijk dat er fluoride in zit. Fluoride kan het aanvankelijke tandbederf herstellen welke wordt veroorzaakt door het eten van bijvoorbeeld suiker. 
  • Elektrische poetsen. Met een elektrische tandenborstel poetst u uw tanden beter schoon. Omdat de borstel kleiner is, kunt u beter bij alle plekken komen en wordt uw gebit ook beter schoon.  Het advies is om twee keer per dag uw tanden te poetsen. 

Een mooi, gezond gebit en frisse adem

Hierboven hebt u enkele tips kunnen lezen. Mocht u langdurig te kampen hebben met een slechte adem, bespreek het eens met uw tandarts. Vaak kan hij of zij met goede tips komen. Soms helpt het om een mondhygiënist in een mondzorgcentrum  te bezoeken.  Zo blijft uw gebit mooi, gezond en fris. Want wie wil er nou een slechte adem?